#proteste #bucuresti #romania Lupta contra guvernului continua #coruptiaucide






PROTESTELE DE LA BUCURESTI in presa internațională

Adevăruri despre prezent

Proteste la București… din nou…
De data aceasta centrate pe diaspora.
Începând cu data de 10 august, centrul Bucureștiului a fost teatru pentru manifestațiile a peste 50.000 de români.

Ce s-a realizat însă cu adevărat?
Cu excepția nelipsitelor acte de violența față de manifestanți, a fost un “statement" rămas fără ecou la nivel guvernamental... Ba mai mult: cu stupoare aflu că și un grup de turiști israelieni a fost luat în colimatorul forțelor de ordine.
Jandarmii susțin că și-au făcut meseria. Unele dintre victime, că vor intenta proces - fiecare are dreptul de a-și exprima părerea… întrebarea este: cuvântul cui va cântări mai mult într-o astfel de investigație sabotată din start, dacă nu chiar sortită eșecului înainte de a începe?…

Presa internațională (în special cea nemțească) a raportat evenimentele… Titlul unui articol de ieri din Zeit Online afirma: “Justiția investighează în urma unei masive intervenții polițienești contra demonstranților”.
Iar ca subtitlu edificator: “450 de oameni au fost răniți vineri în timpul unei demonstrații împotriva guvernului român. Acum justiția investighează. Poliția justifică măsurile luate.”
Nu numai că se menționează gazul lacrimogene, tunurile de apă și cele 30 de persoane arestate, dar se accentuează recurența protestelor din RO la adresa unui guvern nedorit. Cotidianul afirma clar: “social-democrații doresc relaxarea legilor anticorupție și restructurarea sistemului justiției, măsuri de pe urma cărora ar profita în special cunoscuți politici români.” Se menționează și concedierea forțată a Codruței Kövesi, apreciată la nivel național, dar și în cadrul UE.

Aici aș putea interveni cu anumite prevederi - relatarea cotidianului german este exactă, însă se referă la adoptarea legilor justiției ca la o posibilă inițiativă, nu ca la un fapt deja în curs de desfășurare… se mai speră, oare, în faptul că România va face cale întoarsă ? Tare mă îndoiesc…
Iar referirile la protestele din București ca manifestații împotriva guvernului Viorica Dăncilă mi se par un “omagiu” nejustificat adus premierului marionetă pus în capul unei “familii" pe care nu o poate stăpâni… din niciun punct de vedere.
Nici măcar strategiile mafiote nu sunt respectate în România… singura lege viabilă este cea a junglei…

Un cunoscut ce lucrează pentru primăria din Palermo mi-a povestit despre diversele metode utilizate de către mafioți pentru a obține diverse licențe, permise etc. Tactica marionetei funcționează încă, însă este aplicată cu un anumit bun-simț - după ce persoana posesoare de cazier impecabil semnează hârtiuța în nume propriu, ea este plătită și dispare, pentru a evita ulterioare greșeli ce survin în lipsa unei experiențe bogate în domeniu…

La noi nici măcar acest principiu nu este respectat - oamenii de paie sunt păstrați în funcție, pentru că un țap ispășitor este mereu util… evidența înșelătoriei nu mai jenează pe nimeni… opinia publică nici nu mai contează… știrile reale sunt categorizate drept “fake news”, iar mașina bine unsă a propagandei merge înainte…

Zeit Online vorbește de 80.000 de manifestanți prezenți în stradă vineri, 10 august. Dar și de poliție, care și-a considerat necesară intervenția în calmarea manifestanților violenți.
Se menționează și protestele de sâmbătă & duminică, din capitală, Cluj, Sibiu, și Iași…

Ceea ce m-a frapat la finalul articolului a fost următoarea afirmație: cea conform căreia lumea ar protesta și în ziua de luni din pricina “proastelor perspective profesionale".
“În ultimii 15 ani, aprox. 4 milioane de români au plecat în străinătate pentru a-și găsi de lucru. Salariul mediu în statul membru UE este în jur a 520 euro. Concomitent, România este considerată una dintre țările cele mai corupte din cadrul UE.”

Ultimul paragraf al articolului s-a dorit o succintă retrospectivă a situației din ultimul an, în care protestele s-au desfășurat în mod regulat, menționându-se faptul că majoritatea proiectelor de lege ale guvernului PSD-ALDE nu au fost încă puse în aplicare.

Oarecum drept validare a eforturilor societății civile românești se citează și declarația comisarului UE pe justiție, Vera Jurova, care a cerut României revizuirea proiectelor de lege, având în vedere faptul că “acestea periclitează în totalitatea lor independența judecătorilor și limitează competențele procurorilor, subminând încrederea opiniei publice în justiție” - “ar fi recomandabil ca planurile guvernului pentru reformele din justiție să fie revizuite”, afirma Jurova ziarului Die Welt.

Astăzi, 14.08. Die Welt a preluat din nou subiectul, amplificând raza de acțiune și punând situația într-o noua perspectivă:
“După brutala intervenție împotriva manifestanților din mai multe orașe românești, crește preocuparea în privința perspectivelor de dezvoltare națională.
Din ianuarie, o dată cu președinția Consiliului UE, România nu mai este responsabilă DOAR pentru propriul stat"...
ROMÂNIA CA PERICOL NU DOAR PENTRU SINE, DAR ȘI PENTRU CEILALȚI MEMBRI UE...

Unde se află guvernul României în tot acest timp? Țara arde, străzile se aprind la cea mai mică scânteie, iar PSD-ALDE copie modelul atât de cunoscut al lui Iliescu, ce-i considera pe participanții la astfel de acțiuni de protest GOLANI.
30 de ani a fost manipulată această “golănime”, uneori cu succes, alteori cu mai puțin… lipsa de experiență politică și civică de după “Revoluție", când s-a înghițit imediat gogoașa FSN-ului, nu mai este valabilă…
Nu au fost suficiente aceste decenii de crimă și jaf organizat??... #rezist… Dar până când? E nevoie de mai mult decât atât… de o adevărată Revoluție în mentalitate, nu una regizată în stil Sergiu Nicolaescu…

Facem parte dintr-un organism internațional numit UE, din NATO, de data aceasta lumea privește… ochii Europei sunt ațintiți asupra României, așa cum s-ar fi dorit și în 1990… dar se pare că distanța de realitatea europeană dorită și impusă de către guvernul României este de ani lumină… în RO se trăiește în continuare ca la început de ani 1990, mentalmente vorbind… asta interesează și asta se stimulează prin intermediul atâtor canale mass-media…

Va reuși PREZENTUL să influențeze nu doar o generație, ci un stat?... chiar și înainte de următoarele alegeri parlamentare… înainte de a fi prea târziu?... ne îndreptăm într-adevăr spre râvnita și faimoasa “luminiță de la capătul tunelului“???


Comments

Popular posts from this blog

Die #Welt und das #Virus : die #coronazeiten in #europa

Traveling to #cyprus & #larnaca

#cipru #nicosia #lefkosia & #lefkoșa